pondělí 6. února 2017

VEGAN ASIAN SOUP/VEGANSKÁ ASIJSKÁ POLÉVKA



(From this recipe you will get around 5-7 portions.)

Ingrediences:
250 g of finely sliced carrot
350 g of celery stick (sliced into bite sized pieces)
200 g of spring onion (finely sliced)
150 g of mushrooms (finely sliced)
23 ml of Tamari
8 ml of sweet soy sauce
4 g of turmeric
4 g of ginger powder
3 – 4 g of chilli powder
2 – 3 cloves of garlic
300 g of pak choi (finely sliced)
1 200 ml of vegetable stock
5 ml of lime juice
5 g of salt
+ rice noodles or any noodles of your choice (how many you want) + sesame seed to decorate with

In a pot preheated to a medium high heat with approximately a tablespoon of rice oil or any oil of your choice, add all your vegetable except for pak choi and roast it while stiring from time to time for 8 minutes. That way you will get a nice caramelization and a beautiful flavor.
Then, pop in all seasoning, stir together and cook for 1-2 minutes.
Later, pour in vegetable stock along with lime juice and bring it to boil and then simmer for 15-20 minutes, but 3 minutes before the end, add pak choi.
Before serving, cook some noodles of your choice, add them to a bowl, pour in this delicious soup and sprinkle sesame seeds for good crunch and texture!








Czech:


Ingredience:
250 g na jemné plátky nakrájené mrkve
350 g řapíkatého celeru (na malé kousky nakrájeného)
200 g jarní cibule (najemno nakrájené)
150 g žampionů (najemno nakrájených)
23 ml Tamari
8 ml sladké sojové omáčky
4 g kurkumy
4 g zázvoru
3 – 4 g chilli
300 g pak choi (najemno nakrájeného)
1 200 ml zeleninového vývaru
5 ml limetkové šťávy
5 g soli
+ rýžové nudle či jakékoli nudle Vaší volby (množství nechám na Vás) + sezamová semínka na dekoraci

Do hrnce předehřátého na středně vysoké teplotě s cca jednou polévkovou lžící rýžového oleje či jiného rostlinného oleje Vaší volby, přidejte všechnu zeleninu krom pak choi a smažte po dobu osmi minut za pravidelného míchání.
Tímto způsobem dostanete krásnou karamelizaci a výtečnou chuť.
Později přidejte všechno koření, zamíchejte a vařte další 1-2 minuty.
Následně nalijte zeleninový vývar spolu s limetkovou šťávou, přiveďte k varu a poté duste na jemném plamenu po dobu 15-20 minut, ale 3 minuty před koncem přidejte pak choi.

Před servírováním uvařte nudle Vaší volby, přidejte je do mísy, nalijte Vaši výbornou polévku a posypte vše sezamovými semínky!

Žádné komentáře:

Okomentovat